Despre noi

Asociația Ambulanța.Life prin Serviciul Voluntar de Ambulanță desfășoară activități de instruire a populației privind acordarea primului ajutor și asigură măsuri privind acordarea primului ajutor la evenimente.

Prin desfășurarea cursurilor de prim ajutor, dorim să ajutăm căt mai mulți oameni ca să dețină cunoștințe de bază privind acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanței, sau a medicului.

În anul 2018, construim 5 puncte de prim ajutor în 5 cartiere aglomerate din Municipiul Iași, și lansăm un serviciu de ambulanță care va funcționa cu personal instruit și calificat, care prestează servicii pe bază de voluntariat.

Follow Us

Regulament

MARATONUL INTERNATIONAL IASI – 28.10.2018

1. Generalitati

1.1. Acest regulament se aplica participantilor la evenimentul “MARATONUL INTERNATIONAL IASI”

1.2. Organizatorul evenimentului este SERVICIUL VOLUNTAR DE AMBULANTA IASI

1.3. Probele din cadrul MARATONULUI INTERNATIONAL IASI sunt deschise tuturor doritorilor, respectand conditiile impuse de oganizator

1.4. Inscrierea participantilor se face prin inregistrare online pe site-ul www.my-run.ro

1.5. Prin semnarea formularului de inscriere sau bifarea casutei corespunzatoare in timpul inregistrarii online fiecare participant:

– declara ca accepta si intelege termenii si conditiile de participare la MARATONUL INTERNATIONAL IASI, precum si regulamentul competitional

– isi da acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obtinute, clasamente, sa fie folosite in materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afise, filme, interviuri etc. in mod gratuit si necenzurat;

1.6. Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza inregistrarea si participarea la cursa, din motive obiective, a vreunui participant;

1.7. Competitia se desfasoara in data de 28 octombrie 2018.

1.8. Inscrierile se fac online pana pe 18 octombrie; validarile se vor face intre 19 octombrie si 27 octombrie. Dupa aceste date inscrierile nevalidate se vor anula.

1.9. Traseul competitiei de Maraton masoara 14 km si este un circuit de alergare care trece prin centrul orasului – zona Palatului Culturii si Splai Bahlui – mal stang si mal drept. Traseul va fi parcurs de trei ori de participantii la Maraton, iar participantii la proba de Maraton Stafeta (echipe de trei alergatori) vor parcurge traseul o singura data fiecare.

Traseul competitiei de Semimaraton este comun cu al competitiei de Maraton, dar mai scurt, masurand 10.7 Km. Fiecare participant la proba de Semimaraton va parcurge traseul de doua ori. Participantii la proba de Semimaraton Stafeta (echipe de cate doi alergatori) vor parcurge traseul o singura data fiecare.

Acelasi traseu va fi parcurs si de participantii la proba de Cros 10 Km.

Traseul Cursei Populare masoara aproximativ 4 km si va fi parcurs de fiecare participant o singura data.

Traseul Cursei Copiilor masoara aproximativ 1 km. Si va fi parcurs de fiecare participant o singura data.

2. Obligatiile participantilor

2.1. Participarea la MARATONUL INTERNATIONAL IASI se face pe proprie raspundere, in deplina cunostinta a capacitatii de a participa la eveniment, a starii de sanatate fizica si mentala.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la organizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire, deces sau pagube de orice natura care pot surveni in timpul sau ca urmare a desfasurarii evenimentului.

2.3. Este recomandat ca participantii sa dispuna de asigurare in caz de accidente valabila pentru competitii sportive.

2.4. Participantii au obligatia de a asculta si de a respecta indicatiile/instructiunile organizatorului si ale personalului de concurs.

2.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant daca acesta se prezinta in stare de ebrietate sau este sub efectul substantelor halucinogene, de slabiciune sau epuizare fizica sau psihica.

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare se plateste online sau prin transfer bancar.

3.2. Inregistrarile online se deschid la data si ora prevazuta de organizator pe site-ul evenimentului: www.my-run.ro

3.3. Taxa de participare este :

Inscrieri

Maraton 42 km

Maraton Stafeta

3×14 km

Semimaraton

21 km

Semimaraton stafeta

(2 x 10,5km)

Cros 10 km

Cursa populara

4 km

Pana la – 18 Octombrie

100 lei

250 lei

85 lei

170 lei

70 lei

45 lei

19 Octombrie – 27 Octombrie

120 lei

300 lei

100 lei

200 lei

80 lei

50 lei

 

Crosul copiilor: GRATUIT

 

3.4 Atentie! Neplata taxei in cinci zile lucratoare de la efectuarea inscrierii duce la anularea inregistrarii, cu posibilitatea unei inscrieri ulterioare.

3.5. In caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returneaza.

3.6. In cazul anularii competitiei in situatie de forta majora sau din motive care nu depind de organizator, taxa de inscriere nu se returneaza. Organizatorul nu va suporta in nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masa, etc.) ale participantilor.

 

Atentie! Numarul locurilor este limitat

 

Maraton 42 km

Maraton Stafeta

3×14 km

Semimaraton

21 km

Semimaraton stafeta

(2 x 10,5km)

Cros 10 km

Cursa populara

4 km

Numar de alergatori

300

de alergatori

50

de echipe

600

de alergatori

50

de echipe

600

de alergatori

600

de alergatori

In momentul in care aceasta limita este atinsa inscrierile vor fi inchise. Pentru calculul numarului de alergatori inscrisi se iau in considerare DOAR alergatorii care au facut dovada platii taxei de inscriere. Daca aceasta limita va fi atinsa inainte de 18 octombrie, inscrierile online vor fi inchise si nu va mai fi posibila achitarea taxei de inscriere in cadrul zonei Expo Maraton pentru alergatorii inscrisi pe site, dar care nu si-au achitat taxa de inscriere.

4. Pachetul de inscriere

4.1. Include tricoul oficial, numarul concurs, chipul cronometrare.

5. Categorii si clasament

5.1. Participantii se pot inregistra la urmatoarele probe:

– Maraton

– Maraton Stafeta (3×14 km)

– Semimaraton

– Semimaraton stafeta (2×10,5 km)

– Cros 10Km

– Cursa populara – 4 km

– Cursa copiilor – 4-6 ani, 7-10 ani si 11-13 ani

5.2. Se fac clasamente pentru

– Maraton

– Maraton Stafeta (3×14 km)

– Semimaraton

– Semimaraton stafeta (2×10,5 km)

– Cros 10Km

fiind considerate probe competitive

– Cursa populara – 4 km

– Cursa copiilor – 4-6 ani, 7-10 ani si 11-13 ani

Vor fi considerate probe necompetitive, realizandu-se doar clasamentul primilor trei clasati la Masculin si Feminin.

5.3. Se premiaza primii 3 clasati masculin si feminin la probele individuale, primele 3 echipe la probele de stafeta (feminin, masculin, mixt).

5.4. Se premiaza primii 3 castigatori baieti si fete la fiecare categorie de varsta la copii

5.5. Premiile primei editii a MARATONULUI INTERNATIONAL IASI urmeaza a fi anuntate.

5.6. Toti participantii care trec linia de sosire vor fi premiati cu o medalie.

6. Proceduri de concurs

6.1. Numarul de concurs

Numarul de concurs trebuie prins pe partea din fata a tricoului si trebuie sa fie vizibil pe tot timpul concursului. In caz de abandon numarul trebuie predat la punctul de control unde se anunta retragerea din concurs.

6.2 Chipul de cronometrare

Chipul de cronometrare este lipit pe numarul de concurs care se poarta prins cu ace de siguranta pe tricou, in fata si vizibil. Participantii la stafeta vor preda chipul coechipierului la fiecare schimb de stafeta.

6.3. Startul

Startul se va da la data si ora stabilite de organizator si anuntate pe website-ul competitiei. Locul zonei de start va fi publicat pe pagina oficiala a evenimentului.

6.4. Retragerea din concurs/Abandonul

a) Retragerea din concurs din alt motiv decat cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreste sa continue concursul are obligatia sa se deplaseze pana la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numarul de concurs si va fi considerat retras.

b) Concurentii care se deplaseaza mai incet au obligatia de a fi atenti pentru a face loc celor care vin din spate, doresc si pot sa ii depaseasca.

7. Protecţia mediului inconjurător

7.1. Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel, in orice loc de pe traseu, in afara celor amenajate sau la punctele de control.

7.2. Cei care nu respecta aceasta regula vor fi descalificati.

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: pantofi alergare, echipament sportiv, numar de concurs (pus la dispozitie de catre organizator).

9. Reclamatii/Contestatii

9.1. Reclamatiile si contestatiile se depun in scris comitetului de concurs in decurs de 1 ora de la inchiderea oficiala a cursei.

10. Modificarea traseului, alte decizii privind desfasurarea concursului

10.1. Organizatorul poate modifica oricand traseul sau poate anula/opri competitia daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta.

10.2. Orice decizie va fi luata de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

10.3. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor cu minim 7 zile inaintea concursului, in cazul informatiilor afisate pe site-ul competitie, sau cel tarziu la preluarea numerelor de concurs pentru informatii privind programul cursei.

10.4. Sunt de acord ca SERVICIUL VOLUNTAR DE AMBULANTA IASI sa procedeze la colectarea si prelucrarea datelor mele personale (numele, prenumele, adresa de e-mail) pe teritoriul Romaniei, direct si/sau prin imputernicitii si/sau partenerii contractuali ai acesteia in scopul de a participa la campaniile promotionale si de informare derulate de catre SERVICIUL VOLUNTAR DE AMBULANTA IASI, in scopul promovarii evenimentelor organizate sau co-organizate de SERVICIUL VOLUNTAR DE AMBULANTA IASI.