Despre noi

Asociația Ambulanța.Life prin Serviciul Voluntar de Ambulanță desfășoară activități de instruire a populației privind acordarea primului ajutor și asigură măsuri privind acordarea primului ajutor la evenimente.

Prin desfășurarea cursurilor de prim ajutor, dorim să ajutăm căt mai mulți oameni ca să dețină cunoștințe de bază privind acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanței, sau a medicului.

În anul 2018, construim 5 puncte de prim ajutor în 5 cartiere aglomerate din Municipiul Iași, și lansăm un serviciu de ambulanță care va funcționa cu personal instruit și calificat, care prestează servicii pe bază de voluntariat.

Follow Us

Adrian Covasnianu – Indiferent de proba la care se inscriu si de rezultatele sau tintele pe care le urmaresc importanta este participarea. Fiecare participant este liber sa aleaga proba care i se potriveste mai bine. Fac un apel catre toti iubitorii de miscare sa participe la acest eveniment! Haideti cu totii sa strigam 3,2,1 Start Maraton Iasi!

Adrian Covăsnianu, 35 ani, geograf-urbanist sensibil la “problemele” mobilității urbane, activist implicat in Asociatia civica “Moldova Vrea Autostrada”, membru AtletIS, tatic mandru de 2 copii si o sotie iubitoare si intelegatoare.

 

In martie 2017 munca impovaratoare, stilul de viata sedentar si un eveniment tragic au tras un semnal de alarma si am decis ca trebuie si e nevoie de o schimbare. Am decis sa practic un sport si am ales alergarea. Alergarea a produs o schimbare in viata mea. Ulterior corpul si mintea au suferit transformari pozitive iar alergarea a devenit un mod de viata.

 

Cred ca cea mai interesanta intamplare a fost momentul cand am inceput sa alerg alaturi de AtletIS. Era, daca nu ma insel, prin primavara anului 2018 cand alergam singur in zona metropolitana Iasi, mai exact in satul Visan, comuna Barnova si cineva m-a vazut si m-a invitat sa alerg intr-un cadru organizat, intr-o asociatie. Acel om practicant, profesionist si pasionat de alergare era Daniel Halapciuc presedintele actualei Asociatii Club Sportiv AtletIS. Ulterior am descoperit un grup de prieteni cu o pasiune comuna care in scurt timp a devenit o adevarata familie de alergatori amatori si profesionisti deopotriva. Actualmente suntem un grup ce creste numeric, uman si valoric de la luna la luna.

 

Provocarea cea mai mare pentru mine a fost sa alerg un semimaraton sub 1h si 55 minute, o tinta modesta insa una cu asteptari personale destul de mari dat fiind “istoricul” sedentar ante 2017. Ma bucur ca am reusit acest deziderat de doua ori anul acesta si ambele evenimente s-au produs pe meleaguri iesene.

 

Maratonul International al Iasului este un ”must” pentru Iasi-capitala cu veleitati regionale. Este nevoie de un asemenea eveniment care aduna atat sportivi amatori cat si sportivi profesionisti. Cauza sociala pentru care militeaza organizatorii este una mai mult decat laudabila. Orasul Iasi, un important centru universitar, al industriilor creative dar si o metropola cu veleitati regionale trebuie sa raspunda la provocari de tipul unor calamitati naturale. Prin urmare obiectivul principal de strangere de fonduri pentru infiintarea si functionare punctelor de prim ajutor in caz de dezastru este unul extrem de ambitios si important.

 

Prima editia a Maratonului International Iasi este un eveniment ce va pune Iasul pe harta concursurilor de alergare pe suprafata de asfalt de pe plan intern si international iar beneficiile de imagine si publicitate speram sa fie de bun augur.

 

Indiferent de proba la care se inscriu si de rezultatele sau tintele pe care le urmaresc importanta este participarea. Fiecare participant este liber sa aleaga proba care i se potriveste mai bine. Fac un apel catre toti iubitorii de miscare sa participe la acest eveniment! Haideti cu totii sa strigam 3,2,1 Start Maraton Iasi!

No Comments

Post A Comment